Juntament amb les actrius Susanna Bosch (empordanesa) i Antonella Posso (argentina), fundem la Cia. Grop. Amb residència a l’Empordà, apostem per a la creació des del nostre territori amb una voluntat universal. Posem el nostre talent i creativitat per impulsar projectes escènics divertits, emocionants i cuidats, que entenen el teatre com una eina transformadora. Memòria històrica, salut mental, identitat, entre d’altres. I portem els nostres projectes des de petits pobles fins a grans auditoris. Actualment, desenvolupem el següents projectes:
Una tragicomèdia esbojarrada que ens parla de com construïm la identitat i la nostra relació amb la feina, a través d’una actriu que ha estat matada per l’administració i una funcionària amb burn out. Som allò que diuen els nostres documents d’identitat? Actualment en gira (2022-2025), des de micropobles fins a grans ciutats i auditoris.
Actualment, comptem en cartell a tres microteatres: la tragicomèdia El temps de les formigues (2021) -autoproduït i recuperat per Grop-, la sàtira Julieta, Romeu i Julieta (2023), i Cendra (2024), ja produïdes per la companyia. Representades en més d’una vintena de festivals i equipaments. Aprofitant les seves temàtiques (maternitat, relacions dissidents i relacions familiars) sovint les fem acompanyades de col·loquis, conduïts per la psiquiatra Clara Izquierdo, on abordant de manera comunitària i democràtica, parlem de tabús que afecten la nostra salut mental i emocional.
El teatre i la dramatúrgia és una eina per dona veu i recuperar història. Amb col·laboració amb el Museu de la Mediterrània, vam crear l’itinerari escènic Les Torrolles d’Abantes, on recorrent llocs singulars de la vila, descobrim torroellenques pioneres i úniques del segle XIX i XX. Creiem que qualsevol història local és, a la vegada, una trosset de la història universal. També realitzem altres visites teatralitzades.
Conèixer les eines bàsiques d’explicar històries és essencial per compartir les nostres. Per tenir una pròpia veu, i més, en un món cada vegada més saturat de clitxés i ficcions, sovint impersonals i allunyades de les nostres realitats. Per això, ofereixo a instituts de secundària i/o grups d’escèniques adolescents, tallers per explicar aquestes eines i, a la vegada, construir, a partir de co-escriptures amb adolescents, de petites obres de teatre per ser representades en tallers o representacions final de curs. Paral·lelament, també ofereixo també tallers per docents per aprendre les eines bàsiques per construir obres de teatre amb el seu alumnat.
Sou un institut o una tallerista i us interessa fer una co-dramatúrgia o tallers contacteu-me a danielcasanovas.dramaturgia@gmail.com .
Projectes realitzats
2019 – La tribu. Per l’INS Sant Elm – 2n ESO (Sant Feliu de Guíxols, Girona)
2022 – Ens crema les mans. Per l’INS Infanta Isabel d’Aragó – 4t ESO (Sant Martí de Provençals, Barcelona)
2022 – El club dels poetes catalans. Per INS Sant Elm – 1r Batxillerat (Sant Feliu de Guíxols, Girona) – Co-creació a través del temari de literatura catalana
2023 – Les fades padrines de la literatura catalana. Per INS Sant Elm – 1r Batxillerat (Sant Feliu de Guíxols, Girona) – Co-creació a través del temari de literatura catalana